Ballast Point

Winner of the 2014 Master Builders Association ‘Excellence in Housing Award’ Restoration Category

Located at the tip of Ballast Point Birchgrove with enviable water, park & city views, this project incorporated a complete restoration of ‘Lerna’, a grand heritage listed brick and slate roofed residence, along with construction of 2 new contemporary pavillions connected via a steel & glass link to the rear.

The beautiful home is a benchmark residence in the area and showcases expressed steel, glass, off-form concrete, copper, and other natural materials. The vast grounds have been given an overhaul with a new 25metre lap pool,  green walls pinned off the new pavillions, sandstone retaining walls, off form concrete structures and extensive soft landscaping across the site.

Architect- Vaughan Architects

Interiors – Vaughan Architects / Miwa Design

Photographer – Robert Walsh Photography