South Coogee

1801_16_small - Copy.jpg

Demolition of an existing residence and construction of a contemporary 2 storey home.

Built on a sloping sandy block with 6 adjoining neighbours, this project presented structural and logistical challenges that were overcome with extensive steel screw piling and the creation of staggered platforms across the site to work from.

Structural components including post tensioned slabs and beams were cleverly utilised in the design to minimise slab thickness and maximise ceiling heights, whilst also reducing the amount of load bearing walls and columns.

The structure was meticulously setout with minimal tolerances to cater for the large format custom terrazzo flooring and joinery throughout which aligns both in the vertical and horizontal planes of the building. 

Architecture & Interiors- Madeleine Blanchfield Architects

Photography- Robert Walsh Photography